středa 24. dubna 2013

"Vypadá to jako by to namalovala 13 dívka do svého deníčku, asi tak hodinu před sebevraždou "

A je to u konce , uteklo to velice rychle ... dnes jsem se spolužačkou shledal , že i když to mnohdy za moc nestálo , nakonec jsme si to přecijen užili . Poznal jsem spoustu nových lidí a s některými se budu chtít vidět i po studiu na střední škole a některé nebudu chtít vidět již nikdy ve svém životě , to se však stává .
Vše jsem dokončil , veškéré práce na maturitní praktické zkoušce , zprávu , prezentaci i návrhy a ted již jen ta maturita .
Studuji vždy pilně , tedy snažím se a mé výsledky o tom i vypovídají , ale dělám toho dosti ?
Na dějinách umění zažívám v posledních dnech velmi příjemnou atmosféru plnou humoru , to mi bude chybět nejvíce .
Pan profesor dnes komentoval obrazy Od Bolfa " vypadá to jako-by to namalovala 13 dívka do svého deníčku , asi tak hodinu před sebevraždou " pobavilo mě to ! Dokonce jsme dnes probírali současné umění a hleděli na umění objektu v podobě originálních motivů rakví , ano rakví ... posmrtných schránek. Také dílo Černínského , které má název " první seriově vyráběná schizofrenie". Probírámě umění , které opravdu nezní hranic - zebra , či žralok ve fornaldehydu, krev a vnitřnosti,součástí tohoto umění bývá často i utrpení , dokonce jsme dnes nrazilo na dílo , které je vytvořeno z genitálního ochlupení ... nutí mě to klást si otázku .. co ještě příjde ?
Již jen pár dní a vše bude pryč .... mám spoustu pěkných vzpomínek a zažítků ...(samozřejmě i těch odporných , ale ....)
zbytek dne prožiji v poklidném duchu , budu trochu studovat , čisti si a možná hledět na filmový snímek ...

Bolf


Gottfried Helnwein



Ačkoliv se to nemusí zdát , toto ani předešlé není fotografie , Helnwein tvořil v duchu fotorealismu a musím řici , že je vynikající



Herman Nitsch


Damien Hirst-žralok ve formaldehydu

3 komentáře:

  1. Herman Nitsch
    Byl rádoby inspirace mé maturitní práce XD

    OdpovědětVymazat
  2. Prosimtě, Henry, můžu se Tě jen zeptat, nejsi náhodou Emo? :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ano optat se můžeš , ale ne nejsem Emo , jsem jen rocker co si užívá všech stránek života .

    OdpovědětVymazat